salji pink

frozen yogurt best ! ♥



hye korang :)

nak tanya sikit boleh tak ? sapa kat sini suke makan yogurt ? ala yang jual dekat supermarket tu . yang masam2 tu . sedap tak ? sedap kan kan ( tanye pastu jawab sendiri .pape ntah =.= )

tapi harini ms.messy bukan nak cakap pasal yogurt yang jual dekat jusco, tesco semua tu . kite nak story pasal cara baru nak layan yogurt ! huhuhu

ini celita pasal itu frozen yogurt yang femes sekarang ni la .u olang tawu x ? heHehe :p

contoh terdekat ialah.....

TUTTI FRUTTI

OMG ! post kali ni buat saye terliur lah ! sekarang cik messy tengah gila dengan bende ni .suke sangat3 tawu . okay sapa yang tak suke makan ice-cream kan . ade ke orang mcmtu ? (x normal kot ! hehe )

sapa yang dah penah makan yogurt tutti frutti sila like post ni cepat ! huhu . nak tanye ni , korang taw x cafe comel ni sape yang punya ? haaaaaaa jawab2 :-

sedikit info tentang tutti frutti dan juga kebaikan yogurt
  • restaurant tutti frutti ini dimiliki oleh keluarga artis terkenal AINUL AISYAH :)
  • salah satu cafe tutti frutti berada di kawasan ofis ku ( habis lah duit hari2 nak frozen yogurt dap ni ! hee )
  • frozen yogurt adalah lagi bagus dari ice cream biasa kerana ia daripada yogurt
  • yogurt menguatkan imunisasi badan taw.
  • yogurt membantu melindungi usus kita ya adik2 :)
  • juga bagus untuk sistem pencernaan
  • yogurt juga mampu mengurang kan risiko kanser payudara dan jangkitan pada vagina (girl jom makan yogurt banyak2 ! :)
  • mencegah osteoporosis dah menguat kan tulang taw ! ( sape tak suka minum susu boleh la layan yogurt ni .dap nyeeee :p )
  • baik utk ibu yang baru dapat baby taw. yogurt ni ada macam2 khasiat yang bagus utk baby tu nanti :)
  • menurun kan kadar kolestrol dan membantu menurun kan berat badan .
* KALAU KORANG NAK TAW YOGURT SANGAT BAGUS UNTUK SESIAPA YANG SEDANG DIET ! INI KERANA KANDUNGAN KALSIUM YANG TINGGI MEMBANTU DENGAN CEPAT MENURUN KAN KOLESTROL TAWU . SO JOM LA TUTTI FRUTTI KAWAN2 . SEDAP DAN JUGA BAIK UNTUK KESIHATAN *


okay takmau dah membebel banyak2 . jom kita serang tutti frutti cepat !
( promote lebih ni leh dapat makan free x ? haha )
:-

mula2 korang boleh pilih lah yogurt perisa apa yang korang nak :)


ada macam2 flavour kat cini tapi ms.messy suke flavour strawberry ! sedap woooo :)


korang bebas nak pilih yogurt flavour ape , banyak mane dan juga topping ! best kan ! :)


tengok tu sampai tiga yogurt ! sape la yang makan tu ! :P



ni lah special dekat sini ! korang boleh pilih dan ambil sendiri apa2 topping yang korang idam kan ! huhu .. yang ni buah-buahan . ms.messy suka kiwi n stawberry ! korang ?



ni pulak topping gula2 , mash mellow, oreo , choc chip ! mcam2 lagi lah .memang rase nak amek semua je ! huhu


last sekali boleh la timbang dan bayar ! lepas tu makan puas2 . nyum nyum nyum :)


'AINUL AISYAH'
ni lah pemilik kedai tutti frutti yang comel tu



p/s : sian mr.messy kena belanje ni selalu time lunch nanti kan kan :P

2 comments:

  1. makanla banyak2 sampai kebas lidah, hahahaha :P

    ReplyDelete
  2. ala mi tak tahan sejuk memang la mcm tu !

    ReplyDelete